With a heart for healthcare

Vela Tango 500-ALB

Inkl ALB-ryggstödet, "Årets hjälpmedel" 2016


I vårt sortiment har vi några artiklar som vi inte tillverkar själva. Vela är en dansk tillverkare av kvalitetsstolar, som funnits sedan 1935.

VELA Tango 500-ALB är en stabil och säker rehab- och arbetsstol som ger människor med funktionsnedsättningar en ännu bättre sittställning, vilket bidrar till bättre mobilitet, aktivitet och deltagande i vardagen eller på jobbet.

Höjdreglering
Finns i två utföranden, elektriskt eller med gaskolv.


Den mindre bilden visar modellen med gaskolv, den stora visar den elektriska.

Ryggstöd
Tango 500-ALB inkluderar VELAs ALB-ryggstöd. ALB-ryggstödet erbjuder optimalt stöd för ländrygg och bäcken, det stödjer ländryggens naturliga kurva och främjar en rak kroppshållning på ett nytt och banbrytande sätt i jämförelse med andra ryggstöd på marknaden.ALB-ryggstödet fick den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets Hjälpmedel 2016" i Danmark med motiveringen:

”Ett bra och väletablerat hjälpmedel, arbetsstolen, har vidareutvecklats för att bli ännu bättre med det nya ALB-ryggstödet som erbjuder något alldeles nytt i jämförelse med existerande ryggstöd.”

En kort film som visar ryggstödet finns HÄR.
Klädsel
Svart är standardfärg. Andra färger mot pristillägg, se färgkarta.

Underredet
Det stabila underredet fyra hjul och centrallåsning ökar känslan av trygghet för brukaren. Underredet garanterar optimal bromskraft på alla fyra hjul, även om stolen står på ojämnt underlag.

Fotens form frigör utrymme framför patienten, vilket gör det möjligt för brukaren att, så att säga, ”gå sittande”. Fotstödet (tillval) kan fällas upp när
det inte används.

Bromshandtaget kan enkelt flyttas från ena sidan till den andra. Detsamma gäller för den elektriska stolens handtag där reglaget sitter, man kan skifta placering från exempelvis höger till vänster.

Offert
Vi skickar dig gärna en offert. Knappen "Lägg i offertkorgen" kan användas för de artiklar på hemsidan som du vill ha offert på. Offerten, som skickas per e-mail om inget annat anges, är helt kostnadsfri. Du binder dig inte till någonting. När du valt önskade produkter för offerten, gå till "Offertkorg" där namn, e-mail och kundslag (landsting, kedja, privatperson) anges. Offert skickas oftast samma dag eller vardagen efter.
Höjdreglering gaskolv / el:
  Lägg i offertkorg  

 Tillbaka 

Fakta

Mått
Sitthöjd 42-57 cm (gaskolv),
42-62 cm (elektrisk)
Säte 44x44 cm
Armstöd (PU) 9x25 cm
Ryggstöd övre 39x33 cm
Vikt 24 kg
Max användarvikt 160 kg

Film


Bilagor