With a heart for healthcare

Vela Tango 500-ALB, manuell

Stabil och säker rehab- och arbetsstol, manuellt reglerbar, med ALB-ryggstödet som vann priset "Årets hjälpmedel" 2016

Art.nr: 6045

I vårt sortiment har vi några artiklar som vi inte tillverkar själva. Vela är en dansk tillverkare av kvalitetsstolar, som funnits sedan 1935.

VELA Tango 500-ALB är en stabil och säker rehab- och arbetsstol som ger människor med funktionsnedsättningar en ännu bättre sittställning, vilket bidrar till bättre mobilitet, aktivitet och deltagande i vardagen eller på jobbet.

Höjdreglering
Finns i två utföranden, denna version som höjs med gaskol samt en elektriskt reglerbar.

Ryggstöd
Tango 500-ALB inkluderar VELAs ALB-ryggstöd. ALB-ryggstödet erbjuder optimalt stöd för ländrygg och bäcken, det stödjer ländryggens naturliga kurva och främjar en rak kroppshållning på ett nytt och banbrytande sätt i jämförelse med andra ryggstöd på marknaden.ALB-ryggstödet fick den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets Hjälpmedel 2016" i Danmark med motiveringen:

”Ett bra och väletablerat hjälpmedel, arbetsstolen, har vidareutvecklats för att bli ännu bättre med det nya ALB-ryggstödet som erbjuder något alldeles nytt i jämförelse med existerande ryggstöd.”

En kort film som visar ryggstödet finns HÄR.
Underredet
Det stabila underredet fyra hjul och centrallåsning ökar känslan av trygghet för brukaren. Underredet garanterar optimal bromskraft på alla fyra hjul, även om stolen står på ojämnt underlag.

Fotens form frigör utrymme framför patienten, vilket gör det möjligt för brukaren att, så att säga, ”gå sittande”. Fotstödet (tillval) kan fällas upp när
det inte används.

Bromshandtaget kan enkelt flyttas från ena sidan till den andra. Detsamma gäller för den elektriska stolens handtag där reglaget sitter, man kan skifta placering från exempelvis höger till vänster.

Klädsel
Phoenix är ett kvalitetsmaterial från Camira av 100% polyester. Slitstyrka 100.000 Martindale. Det kännetecknas av en mycket bra slitstyrka och bra andningsförmåga och det är mycket bekvämt. Standardfärg är svart, finns även i ljusgrå, mörkgrå, röd och blå.Desinficerbart konstläder är tillgängligt som alternativ, se Compound.

Offert
Vi skickar dig gärna en offert. Knappen "Lägg i offertkorgen" kan användas för de artiklar på hemsidan som du vill ha offert på. Offerten, som skickas per e-mail om inget annat anges, är helt kostnadsfri. Du binder dig inte till någonting. När du valt önskade produkter för offerten, gå till "Offertkorg" där namn, e-mail och kundslag (landsting, kedja, privatperson) anges. Offert skickas oftast samma dag eller vardagen efter.
Önskad höjdintervall:
Val av klädsel:
  Lägg i offertkorg  

 Tillbaka 

Fakta

Mått
Sitthöjd 42-57 cm (gaskolv),
42-62 cm (elektrisk)
Säte 44x44 cm
Armstöd (PU) 9x25 cm
Ryggstöd övre 39x33 cm
Vikt 24 kg
Max användarvikt 160 kg

Film


Bilagor