Häldyna 80x50x4 cm

Hygienbelagd med lentex.
Minskar risken för kompartmentsyndrom.
Färg vit.


Art.nr: 13-030000-001

Häldynan eller Flexdynan används i trycksårsförebyggande syfte och har många användningsområden. Dynan kan användas från start i patientsäng redan innan eventuell rodnad uppstått samt hos patienter där man kan se risk för trycksår.

Kompletterar den förebyggande madrassen när det behövs en extra trycksårförebyggande åtgärd.

Dynan används hos patienter som har tryckkänsliga områden från underben till fot/hälar. Flexdynan placeras under underben/hälar med den fasade delen av dynan mot knävecken. Vårdtagarens hälar kan vila på dynan eller hänga fritt men då med en extra kudde under Flexdynan för att få mera höjd.

Flexdynan kompletteras gärna med en slide/glidmatta ovanpå för att minska risken för skjuv.

Flexdynan kan också användas när vårdtagare fått spinalbedövning eller som har en smärtproblematik. Dynan är tillverkad i noga utvald trögskum i två varianter. En dyna anpassad för tyngre vårdtagare (ca. 85-130 kg) och en för lättare. Varianten för tyngre vårdtagare har en avfasad kant och den andra varianten har det inte.

JÄRVENS UNIKA YTSKIKT LENTEX®
Denna produkt är utrustad med Järvens unika ytskikt Lentex® som lamineras direkt på skumkärnan. Det medför att den saknar sömmar och dragkedjor. Ytskiktet levereras endast i en fräsch vit färg som gör det lättare att upptäcka föroreningar på madrassens yta.

Mått
80x50x4 cm. Finns även avfasad i mått 80x55x7/2 cm.

Offert
Vi skickar dig gärna en offert. Knappen "Lägg i offertkorgen" kan användas för de artiklar på hemsidan som du vill ha offert på. Offerten, som skickas per e-mail om inget annat anges, är helt kostnadsfri. Du binder dig inte till någonting. När du valt önskade produkter för offerten, gå till "Offertkorg" där namn, e-mail och kundslag (landsting, kedja, privatperson) anges. Offert skickas oftast samma dag eller vardagen efter.
  Lägg i offertkorg  


 Sök reservdelar till denna produkt 

 Tillbaka