Vårdsäng 3080

Komfort och säkerhet

Art.nr: VLK3080EU

Sjöbloms representerar nu den välrenommerade tyska sängtillverkaren Völker i Sverige. Völker erbjuder en helhetslösning för allt som behövs för att skapa ett hemmaliknande rum på vård- och omsorgsboendet: Vårdsängar, inredningslösningar och digitala assistanssystem.

Tidig höst 2022 anländer demosäng av modell 3080 och den extra låga 5384. Först till kvarn gäller för kostnadsfri test.


Fokus på hemmaliknande miljö och säkerhet

4 teleskop-ben och stora justeringsmöjligheter för säker omvårdnad.


Flytten till en vårdinrättning innebär en stor inskränkning i den boendes liv. Att lämna det egna hemmet är förenat med många förändringar och en känsla av osäkerhet. Därför är det väldigt viktigt att den boende får förutsättningar att trivs i den nya miljön. Om rummet på vård- och omsorgsboendet är ombonat så blir det lite enklare att göra sig hemmastadd i den nya miljön. I det här fallet så är vårdsängen så mycket mer än ett hjälpmedel, det är rummets centrala del.

Völker 3080 förenar säkerhet och komfort med en ombonad design. De 4 teleskop-benen med sina dolda hjul är särskilt utvecklade för långtidsvård. Lösningen ger, oavsett position, ett extra stabilt stöd. En annan fördel: 3080 kan även vara ett alternativ då det finns behov av en säng som klarar extra påfrestningar, modellen har en hög säker arbetsbelastning.

Fördelarna med modell 3080 i korthet


* 4 teleskop-ben för stabil placering och elektriskt utdragbara hjul för enkel manövrering.
* Steglöst justerbar höjd mellan 40 och 80 cm.
* Säker arbetsbelastning på 230 kg.
* Medföljande sänggrindar minskar klämrisken.
* Ergonomisk, säker och kontaktnära vård tack vare sänggrindarnas integrerade sektioner.
* Öppen utstigningsfunktion i mittendelen underlättar egenmobiliseringen.
* Ergonomisk liggkomfort.
* Tack vare den dynamiskt, öppna överkroppssektionen uppnås tryckavlastning vid sittande position.
* Smal totalbredd på endast 98 cm för en 90 cm sängbotten.
* Intuitiv styrning med handkontroll.
* Tillval med sängförlängning på 28,5 cm.


Aktiverande stöd - främja egenmobilisering för ökad självständighet.


Varje dag upplever de boende fysiska begränsningar i sin vardag. Även små rörelser kan kräva en stor ansträngning. En central vårdutmaning är att bevara självständigheten och samtidigt minimera risken för fallolyckor. Völker-vårdsängar är utformade för att ge behovsbaserat stöd i samband med egenmobiliseringen.

Vårdsäng 3080 har en öppen utstigningsplats i mittendelen, flexibla sänggrindar och höjden kan justeras med en intuitiv styrning. En unik kombination av funktioner som ger ett handfast stöd. Våra lösningar för egenmobilisering kan – beroende de kroppsliga förmågorna – individanpassas. På så sätt känner de boende sig tryggare under egenmobiliseringen och de blir mer aktiva i vardagen samt höjer sin livskvalitet.

Völker sänggrindar i kombination med den unika, öppna utstigningsfunktionen i mittendelen samt den elektroniska inställningen av den individuella in- och utstigningshöjden höjer säkerheten under egenmobiliseringen. Tack vare att våra sänggrindar är stabila och har flexibla justeringsmöjligheter fungerar de som en hjälpmedel som främjar en säker egenmobilisering.

Från att stå upprätt till att stå stadigt.

När den boende står vid sänggrinden eller vid fotgaveln ger 3080 ett säkert stöd. Ergonomiskt utformade ledstänger i äkta trä och greppoptimerade geometrier ger ett säkert grepp och möjlighet att vila underarmen.

Tillförlitligt skydd i kombination med största möjliga frihet
De boendes säkerhet kan äventyras i olika situationer och alla säkerhetsbehov ser olika ut. Völkers system för sänggrindar erbjuder en flexibel form av skyddsfunktioner. Det patenterade systemet består av delade sektioner på både sidor, sänggrindarnas olika delar kan, oberoende av varandra, ändras i flera olika nivåhöjder.

Sänggrindarna medföljer när huvud- och fotdelarna justeras. Detta skapar ett skydd som förhindrar att boende från olika positioner oavsiktligt ramlar ut ur sängen. Även risken för klämskador förebyggs. Utformningen av sänggrindarnas sektioner samt den öppna utstigningen i mittendelen erbjuder de boende skydd i kombination med största möjliga frihet, samt avlastning för vårdpersonalen.

Då de ej används kan sänggrindarna integreras helt i sängbottnen.

Stöd i alla positioner - Rörelsefrihet och tryckavlastning tack vare ergonomisk sängbotten.


De boende tillbringar mycket tid i sängen – antingen för att sova, vila eller på grund av fysiska begränsningar. Som en följd av detta ökar risken för trycksår. Något som kan motverkas med rörelsefrihet samt genom att regelbundet växla kroppsposition i sängen. Völker vårdsängar är därför utrustade med ett ergonomiskt sängbottensystem. Det består av perfekt samordnade komponenter: den justerbara, fyrdelade ramen, sängbotten och en Völker-madrass av högsta kvalitet.Alla elektriska funktioner styrs enkelt och intuitivt via handkontrollen på 3080. Som standard är den utrustad med ett stabilt fastsättnings-clips, som tillbehör erbjuds även en flexibel fastsättningsfunktion som enkelt kan sättas fast i sängen.

Mer om liggplanet kan man läsa på engelska HÄR.

Bekvämt sittande - tryckavlastande sittställning.


Ergonomiskt stöd är viktigt i liggande och sittande kroppsställningar. Tack vare det dynamiska överkroppssegmentet öppnas utrymmet upp när liggytan justeras i sittområdet. Fördelen för de boende: trycket i bäckenområdet minskar vilket gör det möjligt att sitta bekvämt. Våra madrasser anpassar sig också optimalt till nya positioner när sängbotten justeras. På så sätt kan trycket reduceras ytterligare.

Komfort även för boende med lång kroppslängd. Den dynamiska sängförlängaren för 3080, tillgänglig som tillval, kan i en handvändning dra ut och förlänga vårdsängen med 28,5 cm.

Vilsam liggkomfort tack vare mikro-stimulering - Premium-komfort är standard hos oss.


Pauser och en vilsam sömn är, inte minst på äldre dagar, viktiga för hälsan och livskvaliteten. Vårdsängarna från Völker är därför som standard utrustade med en mikrostimulerande sängbotten – för en märkbart bättre liggkomfort. Mikro-stimuleringssystemet, förkortat MiS®, är en patenterad teknik som bygger på neurovetenskapliga principer. MiS® fångar upp till och med de minsta rörelser som den boende gör. Dessa rörelser återförs till kroppen i form av en taktil stimulans vilken transporteras från sängbotten till madrassen. Erfarenheterna från de senaste åren har visat att återkoppling kan leda till förbättrad kroppsmedvetenhet. Vid kontakt med madrassen uppstår även möjligheten att minska risken för trycksår.Taktil stimuli överförs även vid minimala, knappt märkbara kroppsrörelser. Detta skapar en konstant återkoppling och mikro-stimulering. Tack vare att vår MiS®-sängbotten har en öppen struktur skapas en optimal luftcirkulationen under madrassen och den torkar dessutom snabbt efter rengöring.

Sensify, assistanssystem för avlastning av vardagen i vården – kombineras fritt och utökas när som helst.


En vanlig orsak till fallskador hos de boende är att de i ett obevakat ögonblick, särskilt nattetid, lämnar sängen. Vårt valfria Völker Sensify Assistanssystem höjer säkerheten för de boende och vårdpersonalen. Förhindrar upp till 80 % av fallen och minska onödiga kontrollrundor. Sensortekniken kan integreras utan verktyg, el eller kablar. En ytterligare fördel: Radiomottagaren rapporterar direkt till anropssystemet. Se youtubefilm här.Ergonomisk vård och större närhet till den boende


Vårdpersonalen ägnar hela sin arbetsdag åt att hjälpa andra. De boende och deras behov står i centrum för den dagliga vården. Många omvårdnadssituationer innebär fysisk ansträngning och belastning. Böjda kroppsställningar och tuffa ryggpositioner kan leda till ryggsmärtor och andra besvär.

Völker vårdsängar erbjuder avlastning för de situationer som hör till de dagliga utmaningarna i vården. En stor fördel: den ergonomiska arbetshöjden kan justeras steglöst. Eftersom underredet har en öppen design är kontaktnära vård av den boende möjlig. Detta gör det möjligt för vårdpersonalen att inta skonsamma arbetsställningar som är anpassade till deras personliga behov.

Tillbehör - en liten hjälp för vardagen
Tillbehör kan vara praktiska hjälpmedel i den dagliga vården och kan ge den boende en högre livskvalitet. Belysningen Maya ger till exempel inte bara ett behagligt läsljus, utan hjälper även den boende att orientera sig i mörkret. Med hjälp av hållare för surfplattor och smartphones kan de boende ringa telefonsamtal samt använda internet direkt från sin säng, för att hålla kontakten med vänner och familj. Upptäck hela vårt utbud av tillbehör och välj utifrån dina behov. Alla tillbehör kan monteras i efterhand.

Ombonad design och genomtänkta funktioner


Hur kan ett rum på vård- och omsorgsboendet förvandlas till ett hem? När man utformar en plats där den boende ska må bra är det viktigt att tänka på hela utrymmet, snarare än på enskilda delar. Völker erbjuder enhetliga rumslösningar samlade på ett och samma ställe. Våra vårdsängar, sängskåp, funktionsmöbler och tillbehör är koordinerade med varandra – och de enskilda delarna samspelar med varandra för att skapa en harmonisk atmosfär. Olika mönster och färgkoncept gör det möjligt att skapa inredningslösningar anpassade till era önskemål.

Alla material som används uppfyller de högsta standarderna. Våra klädselöverdrag är flamskyddade, hygieniskt optimerade och lätta att rengöra vid behov.Vid offertförfrågan kan man välja önskad design på kortsidor nedan. Det går naturligtvis lika bra att ringa oss för att få en offert, tel 0660-10580.


Offert
Vi skickar dig gärna en offert. Knappen "Lägg i offertkorgen" kan användas för de artiklar på hemsidan som du vill ha offert på. Offerten, som skickas per e-mail om inget annat anges, är helt kostnadsfri. Du binder dig inte till någonting. När du valt önskade produkter för offerten, gå till "Offertkorg" där namn, e-mail och kundslag (landsting, kedja, privatperson) anges. Offert skickas oftast samma dag eller vardagen efter.
Önskad design på kortsidorna:
Önskat material och/eller färg:
  Lägg i offertkorg  

Fakta

Liggyta:
Längd 200 cm som standard (210 som alternativ)
Bredd 90 cm som standard (100 som alternativ)
Höjdintervall 40-80 cm som standard (35-70 som alternativ)

Yttermått:
Längd 210 cm (230 med tillvalet sängförlängning)
Bredd 89-109 cm beroende på vald modell

Film


Bilagor


 Sök reservdelar till denna produkt 

 Tillbaka