Fotvårdsstol

Elektrisk med fyra motorer, nackkudde, hand- och fotkontroller, centrallåsta hjul.

Extra stark, kan ta patientvikt upp till 215 kg.


Art.nr: 010-5015

Fotvårdsstolen är designad och framtagen i mycket nära samarbete med erfarna fotvårdare. Resultatet blev en smidig, användarvänlig, ergonomisk och mycket stabil fotvårdsstol.

Finns i denna version som lyfter hela 215 kg eller en version som tar 160 kg.

Med sina fyra motorerna är det en stol som mycket enkelt regleras till perfekt arbetsställning.

Eftersom stolen har delad benplatta med separat reglering av respektive bendyna, är detta också en utmärkt stol för sårbehandling av ben och fötter.

CE-certifiering
CE-certifierad enligt MDR.

Reglage
Hand- och fotkontroller ingår. Båda kan vara inkopplade samtidigt. Handkontrollen har separata upp/nerknapp för hela sex olika justeringar:

* Höger benstöd
* Vänster benstöd
* Båda benstöden samtidigt
* Höjden på stolen
* Tilten av sätet
* Höjd, sätestilt och benstöd samtidigt (praktiskt när man ska återställa stolen från högt till lågt läge efter behandling)

Chassi
Helsvetsat pulverlackerat stålrörsstativ på centrallåsta hjul, elektriskt höj- och sänkbar, mycket stabil konstruktion.

Tiltfunktion av sits
Elektriskt reglerbar. Stolen kan fällas till så kallat chockläge

Dynor
Av skumplast klädda med konstläder, med hög komfort. Finns i ett stort urval färger för att passa rummets dekor.. I fliken nedan kan man se stolen i olika färger genom att ändra själv.

Ryggdynan kan erhållas i utförande med ansiktshål, lämpligt exempelvis då stolen ska användas även för massage. Vid val av dyna med ansiktshål kan även med fördel väljas tillvalet vridbara armstöd, vilket gör att patienten kan vila armarna på vadderade armdynor när man ligger med ansiktet i ansiktshålet.

Ryggstöd
Manuellt reglerbar med gaskolv.

Benstöd
Individuellt elektriskt höj- och sänkbara. Längden manuellt reglerbar. Arbetshöjd vid patientens häl max ca 130 cm.

Armstöd
Mycket stabila. Patienten kan med fördel ta hjälp av dessa för att häva sig upp eller sätta sig ner, om så behövs. Armstöden kan fällas undan för att underlätta om patienten behöver komma på stolen från sidan från exempelvis en rullstol eller en brits. Dynornas mått 41 x 9 cm (L x B). Finns även i ett vridbart utförande, vilket är en bra kombination tillsammans med ryggdyna med ansiktshål.

Frigångshöjd
Ca 13 cm till kåpan. 5 cm till pelarmotorn.

Hjul
100 mm centrallåsta hjul ingår. Alla hjulen låses/frigörs med ett tryck.

Motorer och kontroller
220-240 V, motorer 24 V. Fotkontroller samt en handkontroll ingår som standard.
Tiltfunktion av sits
Elektriskt reglerbar.

Nackkudde
Mycket bekväm nackkudde ingår, kan regleras upp och ner.

Handkontrollerna
Handkontrollerna finns både i en version med sladd, vilket ingår, men även som en mycket praktisk trådlös variant (tillval). Förutom reglage för separat reglering av de fyra motorerna, har handkontrollerna även en mycket praktisk funktion som sparar mycket tid. Med en enda knapptryckning regleras fyra motorer (stolens vinkel, höjd och båda benstöden), vilket därmed återställer stolen snabbt och enkelt från högsta ”behandlingsposition” och nedåt.

Handkontrollerna kan hängas upp på stolens båda sidor.

Avlastningsbord



På nya stolar kan man numera beställa även ett avlastningsbord som tillbehör. Bordet kan placeras på endera sidan stolen. Bordsskivan är numera i bok-laminat (kan spritas).

Maxbelastning
Vid reglering av stolens höjd: 215 kg. Maxbelastning på ryggstödet i plant läge: 160 kg


Offert
Vi skickar dig gärna en offert. Knappen "Lägg i offertkorgen" kan användas för de artiklar på hemsidan som du vill ha offert på. Offerten, som skickas per e-mail om inget annat anges, är helt kostnadsfri. Du binder dig inte till någonting. När du valt önskade produkter för offerten, gå till "Offertkorg" där namn, e-mail och kundslag (landsting, kedja, privatperson) anges. Offert skickas oftast samma dag eller vardagen efter.

Har du en av våra pelarstolar (fotvård, provtagningsstol etc) och vill tycka-till om den? Se ett enkelt webbformulär här.
Välj färg på dynorna:
  Lägg i offertkorg  


 Sök reservdelar till denna produkt 

 Tillbaka