Gynstol, elektrisk

Med svarta benstöd i integralskum.
Elektrisk reglering av höjd och sätesvinkel, centrallåsta hjul, fotkontroll, pappersrullhållare och sköljskål.


Art.nr: 016-2031

Sjöbloms gynstol är mycket smidig och kompakt. Den fungerar därför utmärkt även där det är sparsamt med utrymme. Fokus vid framtagningen har varit patientkomfort, användarvänlighet och ergonomi.

Hur den regleras
Stolen är alltid utrustad med minst två motorer, en som reglerar höjden och en för sätesdelens vinkling. Ryggstödet regleras manuellt med hjälp av en gaskolv som standard men kan även erhållas med elektrisk reglering.

Chassi och hjul
Det helsvetsade stålchassit finns i förkromat eller vitlackerat utförande. Konstruktionen med fyra lyftpunkter gör stolen mycket stabil. De rejäla hjulen med 100 mm diameter låses och frigörs med ett enda tryck (så kallad centrallåsning). Detta gör stolen lättplacerad i undersökningsrummet och möjliggör korta akuta transporter med patienten sittande.

En låg lägsta höjd (53 cm) underlättar patientens på- och avstigning och en hög högsta höjd (110 cm) ger användaren goda inställningsmöjligheter för en ergonomiskt rätt arbetsställning.

Pappersrullhållare och rostfri sköljskål ingår. Sköljskålens innermått: 34x25x4,5 cm Läng/Bredd/Djup.

Benstöd
Benstöden är fullt inställbara i höjd, i vinkel, runt sin axel samt framåt/bakåt på tillbehörsskenan. Benstöden finns i tre olika utföranden:

* med svarta integralbenstöd (denna stol)
* med svarta integralbenstöd på kulled
* med utbytbar dyna i samma färg som stolen i övrigt

Både benstöd och patienthandtag (tillbehör) kan mycket enkelt tas bort helt från tillbehörsskenan. Detta är en god hjälp, exempelvis när en rörelsehindrad patient ska flyttas från rullstol eller säng.

Dynor och färger
Dynorna är fyllda med 4 cm stoppning av skumplast, klädda med konstläder som finns i många färger för att matcha rummets dekor. Liggplanets avvisarram skyddar dynorna mot stötar.
Populära tillbehör
Det finns en hel del tillbehör och tillval till gynstolen. Se hela tillbehörslistan här. Några av de vanligaste:
* De kromade patienthandtagen är ett utmärkt stöd för patienten när man sätter sig eller ställer sig upp. Patienthandtagen kan mycket enkelt flyttas längs tillbehörsskenan. De kan också mycket enkelt tas bort helt, vilket är en god hjälp exempelvis när en rörelsehindrad patient ska flyttas från rullstol eller säng.

* Den utskjutbara benplattan är en bra avlastning för patienten. Sitter patienten länge i benstöden, så drar man bara ut benplattan och låter patienten slappna av en stund.

* Nackkudden är en bekväm avlastning för patienten.

* Undersökningslampor - en med flexarm, en med 2-delad arm - som båda kan placeras direkt på gynstolen alternativt på ett golvstativ på hjul, ett IVA-fäste eller ett väggfäste

Motor och reglage
220-240 V/24 V. Fotreglage (24 V) standard, handreglage (24 V) tillbehör. Kan erhållas med batteribackup (tillbehör).


Offert
Vi skickar dig gärna en offert. Knappen "Lägg i offertkorgen" kan användas för de artiklar på hemsidan som du vill ha offert på. Offerten, som skickas per e-mail om inget annat anges, är helt kostnadsfri. Du binder dig inte till någonting. När du valt önskade produkter för offerten, gå till "Offertkorg" där namn, e-mail och kundslag (landsting, kedja, privatperson) anges. Offert skickas oftast samma dag eller vardagen efter.
Välj färg på dynorna:
  Lägg i offertkorg  


 Sök reservdelar till denna produkt 

 Tillbaka