Elektrisk provtagningsstol på pelare

Elektriskt reglerbar stol med chockläge.

Nackkudde, armstöd, patienthandtag, centrallåsta hjul, hand- och fotkontroller ingår.

För 175 kg.


Art.nr: 010-5150

Provtagningsstolen är en behandlingsstol byggd runt en Linak pelare. Det är en smidig, användarvänlig, ergonomisk och mycket stabil stol. Med sina fyra motorerna kan den mycket enkelt regleras till perfekt arbetsställning.

Finns i denna version som tar max 175 kg eller en version som tar lite tyngre patienter, hela 215 kg.

Chassi
Helsvetsat pulverlackerat stålrörsstativ. Elektriskt reglerbar, mycket stabil konstruktion. Stolen kan regleras från sittposition till chockläge och vice versa med en enda knapptryckning.

Höjd
Elektriskt reglerbar 48-80 cm.

Chockläge
Elektriskt reglerbart. Eftersom chockläget kan regleras med fotkontroll (från stolens båda sidor), så kan sköterskan vid exempelvis svimning ha händerna fria för patient och nål.Ryggstöd
Elektriskt reglerbart.

Benplatta
Elektriskt reglerbar.

Nackkudde
Nackkudden som ingår är mycket komfortabel och kan regleras upp och ner.

Hjul
100 mm centrallåsta hjul ingår. Med de lättrullande hjulens hjälp kan stolen mycket enkelt roteras eller flyttas vid exempelvis städning. De rejäla hjulen möjliggör också akuta transporter på ett enkelt och säkert sätt.

Armstöden

Armstöden som ingår är mycket stabila. De kan justeras i höjd, vinkel och runt sin axel, mycket enkelt och praktiskt.

Armstöden finns i tre varianter:
* Med löstagbara konstläderklädda dynor (standard) Armstödens dynor, som ingår, är löstagbara och därmed utbytbara. Mått på armstödsdynan ca 46x19 cm.
* Som ovan men utan dyna och i svart integralskum
* Så kallade "Aktiva armstöd"

De första två armstöden är även inställbara framåt/bakåt längs tillbehörsskenorna. De kan även enkelt tas bort helt och hållet, vilket underlättar om patient behöver föras på från rullstol eller säng.

De aktiva armstöden, som är fästa på ryggstödets baksida och inte på tillbehörsskenan, bibehåller sin vinkel när ryggstödet regleras. Poängen är att även om patientens ryggstöd behöver regleras så kan man ha kvar armen i armstödet utan att armstödsvinkeln ändras.

Alla tre varianter är vinkelställbara med hjälp av en gaskolv.

Dynor
Skumplastfyllda, klädda med konstläder, tillgängliga i flertalet färger.

Motorer & Kontroller
220-240 V, motorer 24 V. Hand- och fot- kontroll ingår. Fotkontrollerna, som finns placerade på stolens båda sidor, sitter monterade PÅ stolen ovanför golvet. Detta, samt det faktum att det inte finns några kablar på golvet, vare sig till/från hand- eller fotkontrollerna, är en stor fördel med vår stol. Handkontrollerna hängs enkelt upp på en av de två medföljande upphängningsanordningarna.
Upphängningsanordningar
På stolens ryggstöd finns två kromade handtag. De kan nyttjas för upphängning av handkontrollen men även utgöra styrhandtag vid akuta transporter. Om man föredrar att i stället ha en pappersrullhållare på stolens ryggstöd, tas handtagen bort och hållaren monteras i samma hål.

Skyddskåpa
Skyddskåpan på stolens chassi skyddar motorn. Dess rena linjer underlättar också vid rengöring.

Patienthandtag
Patienthandtagen ingår. De utgör en hjälp att stödja sig på vid av- och påstigning, mycket stabila. Inställbara längs tillbehörsskenan och enkelt löstagbara, vilket underlättar om patient behöver föras på från rullstol eller säng.

Avlastningsbord


På nya stolar kan man numera beställa även ett avlastningsbord som tillbehör. Bordet kan placeras på endera sidan stolen.Batteribackup
Som tillval kan man utrusta stolen med batteribackup, vilket säkerställer drift även vid strömlöshet.

Offert
Vi skickar dig gärna en offert. Knappen "Lägg i offertkorgen" kan användas för de artiklar på hemsidan som du vill ha offert på. Offerten, som skickas per e-mail om inget annat anges, är helt kostnadsfri. Du binder dig inte till någonting. När du valt önskade produkter för offerten, gå till "Offertkorg" där namn, e-mail och kundslag (landsting, kedja, privatperson) anges. Offert skickas oftast samma dag eller vardagen efter.


Tillbehör
Har ni behov av en ny blodgivarstol eller provtagningsstol men skulle vilja prova först? Just nu erbjuder vi en kostnadsfri test av vår pelarstol. Ni väljer modell - provtagningsstol eller blodgivarstol - samt färg, vi tillverkar "er" stol och skickar den för test i ett par, tre veckor. Spara emballaget så att den kan packas väl om ni vill returnera den efter testtiden. Ring oss eller mejla för mer info, 0660-10580, info@sjobloms.com.

Välj färg på dynorna:
  Lägg i offertkorg  

 Tillbaka 

Fakta

Mått & vikt
Totallängd: 174 cm
Längd Ryggstöd: 90 cm
Längd Sittdynan: 48 cm
Längd Benplatta: 31 cm
Bredd dynor: 55 cm
Benplattans bredd: 48 cm (42 på smalaste stället)
Hjulbasens mått ca 95x55 cm (LxB)
Höjd: 48-80 cm.
Vikt: 93 kg
Max patientvikt: 175 kg

Se våra färger


Bilagor