Vela Turn+ Thorax

Stabil arbetsstol, elektrisk höjdreglering, centrallåsta hjul, extra lågt ryggstöd vilket gör den mycket lämplig för olika typer av sittande röntgen, exempelvis av lungor.

Art.nr: 70031

I vårt sortiment har vi några artiklar som vi inte tillverkar själva. Vela är en dansk tillverkare av kvalitetsstolar, som funnits sedan 1935.

Vela Turn+ Thorax är en stabil och säker arbetsstol som med de centrallåsta hjulen och sitt extra låga ryggstöd är mycket lämplig för olika typer av sittande röntgen såsom Thorax.

Läs gärna en case story om stolen från en röntgenavdelning på Aalborgs universitetssjukhus i Danmark (engelska), där deras dagliga utmaningar listas och Vela visar hur deras stol hjälpt avdelningens personal. Här är några kommentarer från personalen:

* Stolen är enkel att flytta i rummet och att placera vid olika sorters röntgenapparater.
* Centrallåsningen är mycket bra, stolen står helt stilla under röntgen.
* Den elektriska höjdregleringen gör att man enkelt och snabbt kan reglera höjden för att passa aktuell apparat
* Tack vare det låga ryggstödet kan man till och med röntga lungorna med patienten sittande.Höjdreglering
Elektrisk höjdreglering 38,5-58,5 eller 44-64 cm via handkontroll. Hållare för handkontrollen finns på båda armstöd. Batteriindikator ingår.

Underredet
Det stabila underredets fyra hjul och centrallåsning som kan nås runt om ökar känslan av trygghet för brukaren och är smidig för vårdaren. Underredet garanterar optimal bromskraft på alla fyra hjul, även om stolen står på ojämnt underlag. En ny design på foten gör att man kommer riktigt nära stolen med fötterna när man sätter och reser sig.

Ryggstöd
29x10 cm

Armstöden
Armstöden som kan regleras i höjd är även nedfällbara, så att man enkelt tar sig från stolen till exempelvis sin säng och vice versa.

Säte
47x47 cm. Rotationslås vid 45 och 90 grader höger/vänster.

Rengöring/desinfektion
Alla stolar från VELA är designade så att de uppfyller alla sjukvårdens högt ställda krav på rengöring och desinfektion. För optimal hygien är alla ytor enkla att torka/desinficera, även stolens undersida. Ryggstöden har en list som förhindrar att smuts ansamlas. Stolarnas design med rengöringsvänliga ytor utan veck gör det enkelt att hålla stolen ren och desinficerad. Alla delar på stolarna tål desinfektion med t ex alkohol eller klor vid rekommenderade koncentrationer och blandningsförhållanden.

Konstläder
Svart är standardfärg. Andra färger mot pristillägg, se färgkarta. Konstlädret Compound uppfyller alla sjukvårdens höga rengöringskrav, det tål medel med 70-85% alkohol samt klordesinfektion (aktivt klor vid 1000-1200 ppm). Efter desinfektion, avtorka med kallt, rent vatten. Samtidigt har Compound en snygg yta som inte blir hal eller svettig att sitta på vid långtidsarbete.Offert
Vi skickar dig gärna en offert. Knappen "Lägg i offertkorgen" kan användas för de artiklar på hemsidan som du vill ha offert på. Offerten, som skickas per e-mail om inget annat anges, är helt kostnadsfri. Du binder dig inte till någonting. När du valt önskade produkter för offerten, gå till "Offertkorg" där namn, e-mail och kundslag (landsting, kedja, privatperson) anges. Offert skickas oftast samma dag eller vardagen efter.
Önskad färg konstläder:
Önskad höjdintervall:
  Lägg i offertkorg  

Fakta

Mått och vikt
Sitthöjd 42-62 cm
Säte 44x44 cm
Ryggstöd 29x10 cm
Armstödsdyna 9x30 cm
Armstödshöjd 0-24 cm
Stativ 55x55 cm
Max vikt 160 kg

Bilagor


 Sök reservdelar till denna produkt 

 Tillbaka