Om oss

Sjöbloms Sjukvårdsutrustning AB är ett helsvenskt företag som grundades 1948. Ägare Olow och VD David är tredje respektive fjärde generationen Sjöblom.

Vår affärsidé: ”Vi ska produktutveckla, tillverka och sälja produkter med förstklassig funktionalitet, senaste design och högsta kvalitet till konkurrensmässiga priser. Med våra produkter kan våra kunders verksamhet effektiviseras och arbetsmiljö förbättras.”

Vår långa erfarenhet och ett nära samarbete med vårdpersonal ger våra produkter en design som är både patient- och användarvänlig. Våra höga kvalitetskrav, lyhördhet mot kunder samt en god service gör att vi sedan länge varit en ledande leverantör till den svenska och europeiska sjukvården.

Våra produkter finns på de flesta svenska sjukhus, vårdcentraler och andra sjukvårdsinrättningar och vi har sedan många år avtal med de flesta svenska Regioner.

Förutom Sverige så är vi också en av de marknadsledande i Norge inom vår nisch, medicinska möbler, där vi har nationellt avtal med de olika Helse-områdena, motsvarigheten till våra landsting och har en rikstäckande återförsäljare för den privata sektorn.

Utöver Skandinavien och de baltiska länderna har vi även återförsäljare i olika länder i Afrika, Asien och Mellanöstern.

Sedan år 1989 tillverkar vi även fysioterapibänkar under varunamnet Tarsus, ett namn som sedan dess blivit marknadsledande i Sverige. Mängder av landslag och klubblag använder våra portabla massagebänkar.