Vela Samba 500

En klassisk taburett med stoppad dyna.

Se även Samba 520 inkl ryggstöd.


Art.nr: 80148

I vårt sortiment har vi några artiklar som vi inte tillverkar själva. Vela är en dansk tillverkare av kvalitetsstolar, som funnits sedan 1935.

Vela Samba 500 är en klassisk så kallad taburett eller operationsstol med stoppad dyna. Den speciella stoppningen gör stolen mycket sittvänlig. Sätets diameter är 34 cm.

Stolen finns i två utföranden, där höjden regleras antingen med hand- eller fotkontroll.

Vi har oftast några ex av modellen med handkontroll i lager för snabb leverans (färg svart).

Fot
I aluminium, Ø 50 cm.

Hjul
50 mm.

Höjdreglering
Säteshöjd 44-64 cm. Finns i utförande med antingen hand- eller fotkontroll. Både hand- och fotkontrollerna utgörs av en ring, där handkontrollen sitter under sätet medan fotkontrollen sitter under foten.


Fotkontroll frigör händerna

Den stora fördelen med fotkontroll är att den frigör händerna så att man kan fortsätta att arbeta med händerna hygieniskt.

Rengöring/desinfektion
Alla stolar från VELA är designade så att de uppfyller alla sjukvårdens högt ställda krav på rengöring och desinfektion. För optimal hygien är alla ytor enkla att torka/desinficera, även stolens undersida. Ryggstöden har en list som förhindrar att smuts ansamlas. Stolarnas design med rengöringsvänliga ytor utan veck gör det enkelt att hålla stolen ren och desinficerad. Alla delar på stolarna tål desinfektion med t ex alkohol eller klor vid rekommenderade koncentrationer och blandningsförhållanden.

Konstläder/tyg
Svart konstläder är standard. Andra färger mot pristillägg, se färgkarta. Konstlädret Compound uppfyller alla sjukvårdens höga rengöringskrav, det tål medel med 70-85% alkohol samt klordesinfektion (aktivt klor vid 1000-1200 ppm). Efter desinfektion, avtorka med kallt, rent vatten. Samtidigt har Compound en snygg yta som inte blir hal eller svettig att sitta på vid långtidsarbete.Tygklädsel finns som alternativ om stolen inte behöver kunna spritas.

Offert
Vi skickar dig gärna en offert. Knappen "Lägg i offertkorgen" kan användas för de artiklar på hemsidan som du vill ha offert på. Offerten, som skickas per e-mail om inget annat anges, är helt kostnadsfri. Du binder dig inte till någonting. När du valt önskade produkter för offerten, gå till "Offertkorg" där namn, e-mail och kundslag (landsting, kedja, privatperson) anges. Offert skickas oftast samma dag eller vardagen efter.
Hand-/fotkontroll/höjd:
Önskad klädsel:
  Lägg i offertkorg  

 Tillbaka 

Fakta

Mått
Höjd 44-64 cm
Säte 34 cm i diameter
Vikt 6 kg
Max användarvikt 125 kg

Film


Bilagor

Relaterade produkter