Schampikudde utan armstöd

38x50x40cm
För sittfunktion på säng vid andnöd, under måltid mm.


Art.nr: 13-000000-001

Bakgrund
I sin vardag på Axlagårdens hospice i Umeå mötte sjuksköterskan Erik Schampi dagligen patienter som inte hade kraft att sitta upp vid måltider och samtal, trots att de så gärna ville. Så föddes idén till Schampikudden, som nu sakta men säkert bryter ny mark både i Sverige och utomlands.


Schampikudden är framtagen av Järven Healthcare för att underlätta vid andnöd, ångest, astma, KOL och/eller hjärtsvikt.

Att få sitta på sängkanten har en stor betydelse för ökad självkänsla. Att bli “fången” i liggande ställning kan vara nedbrytande och deprimerande. Det kan ge ett ökat välbefinnande och kännas stimulerande att sitta på sängkanten och själv äta eller läsa tidningen.Dessutom upplever många vårdtagare med ångest/ andnöd en lättnad om de får sätta sig upp på sängkanten en stund. Det kan t.ex. röra sig om patienter med lungsjukdomar som astma och KOL eller patienter med hjärtsvikt.

Schampikudden ger stöd som kan vara behjälpligt vid matning, på-/avklädning och övrig omvårdnad. Schampikudden ger även positiva effekter när det gäller trycksårsprofylax, då den ökar positioneringsalternativen.Schampikudden finns i två utföranden - med eller utan armstöd.

Den levereras med ett överdrag i ett mjukt PU-material som är lätt att rengöra.

Rekommenderas för
Alla typer av sjukhus, äldreboenden, servicelägenheter, särskilda boenden, palliativa enheter och enheter inriktade på rehabilitering. Även inom området handikappomsorg, funktionshindrade, gruppboenden, hemsjukvård samt BB/förlossning. Schampikudden är framtagen för vårdtagaren, men även för att underlätta för vårdpersonalen genom att frilägga resurser och förbättra ergonomin.

Offert
Vi skickar dig gärna en offert. Knappen "Lägg i offertkorgen" kan användas för de artiklar på hemsidan som du vill ha offert på. Offerten, som skickas per e-mail om inget annat anges, är helt kostnadsfri. Du binder dig inte till någonting. När du valt önskade produkter för offerten, gå till "Offertkorg" där namn, e-mail och kundslag (landsting, kedja, privatperson) anges. Offert skickas oftast samma dag eller vardagen efter.
  Lägg i offertkorg  


 Sök reservdelar till denna produkt 

 Tillbaka