Gynstol pelare, elektrisk med tre motorer

Modern gynstol som inkluderar benstöd, utdragbar benplatta, patienthandtag, elektriskt ryggstöd, nackkudde, centrallåsta hjul, sköljskål, pappersrullhållare, hand- och fotkontroller.

Art.nr: 016-5000

Under de senaste åren har vi tagit fram flertalet nya produkter runt den stilrena och starka pelarmotorn från Linak, bland annat fotvårds- och provtagningsstolar. Den feedback vi fått från kunder gällande dessa har varit oerhört god.

Nu har turen kommit till gynstolen.

Genom sin moderna design och robusta konstruktion har den nya gynstolen från Sjöbloms alla de egenskaper som krävs av dagens sjukvård. Dess ergonomiska utförande gör den mycket användarvänlig.

En låg lägstahöjd och hög högsta höjd ger goda inställningsmöjligheter, vilket både hjälper personalen att kunna arbeta ergonomiskt korrekt samt underlättar patientens av- och påstigning.

Benstöd, utdragbar benplatta, patienthandtag, elektriskt ryggstöd, nackkudde, centrallåsta hjul, sköljskål och pappersrullhållare ingår, liksom såväl hand- som fotkontroller.

CE-certifiering
CE-certifierad enligt MDR.

Hur den regleras
Den nya gynstolen har tre motorer, så både höjd, sätesvinkel och ryggstöd regleras elektriskt.

Benstöd
Benstöden bygger på en kulled och är därför enkla att finjustera till lämplig position. De är även fullt inställbara i höjd samt framåt/bakåt på tillbehörsskenan. Den svarta del där man vilar benen är gjord i ett användarvänligt och lättrengörligt svart integralskum, ett slags trögskum. Benstöden kan naturligtvis rengöras med de vanliga rengörings- och desinfektionsmedel som sjukvården använder.

Patienthandtag
De kromade patienthandtagen är ett utmärkt stöd för patienten när man sätter sig eller ställer sig upp. De kan mycket enkelt flyttas längs tillbehörsskenan. Både patienthandtag och benstöd kan också mycket enkelt tas bort helt, vilket är en god hjälp exempelvis när en patient ska flyttas från rullstol eller säng.

Chassi och hjul
Det helsvetsade stålchassit är pulverlackerat i en grå nyans. De rejäla hjulen med 100 mm diameter låses och frigörs med ett enda tryck - så kallad centrallåsning. Detta gör stolen lättplacerad i undersökningsrummet och möjliggör korta akuta transporter med patienten sittande.

Sköljskål
Den rostfria sköljskålen under sätet ingår. Yttermått 34x21 cm, innermått upptill 30x20 cm.

Dynor
Hög liggkomfort, stoppade med skumplast, klädda i konstläder. Ett stort antal färger finns att tillgå, för att kunna matcha rummets
dekor, se färger. Ryggstödets ram skyddar dynan från stötar.

Motorer
220-240 V / 24 V. Fot- och handreglage ingår. Kan erhållas med batteribackup.

Undersökningslampor
Det finns undersökningslampor - en med flexarm, en med 2-delad arm - som båda kan placeras direkt på gynstolen alternativt på ett golvstativ på hjul, ett IVA-fäste eller ett väggfäste.Offert
Vi skickar dig gärna en offert. Knappen "Lägg i offertkorgen" kan användas för de artiklar på hemsidan som du vill ha offert på. Offerten, som skickas per e-mail om inget annat anges, är helt kostnadsfri. Du binder dig inte till någonting. När du valt önskade produkter för offerten, gå till "Offertkorg" där namn, e-mail och kundslag (landsting, kedja, privatperson) anges. Offert skickas oftast samma dag eller vardagen efter.


Har du en av våra pelarstolar (fotvård, gyn, provtagningsstol etc) och vill tycka-till om den? Se ett enkelt webbformulär här.
Välj färg på dynorna:
  Lägg i offertkorg  

Fakta

Mått & vikt
Längd: 134 cm
Längd inkl benplatta: 174 cm
Bredd: 55 cm
Sitthöjd: 55-95 cm
Max höjd vid benplattans ytterkant när den är
max ute och stolsvinkeln är max uppe: 115 cm
Ryggstödets längd: 92 cm
Ryggstödets vinkel: 10-60°
Sätesplattans längd: 39 cm
Chocklägesvinkel -22°
Vikt: 97 kg
Lyftkapacitet: 165 kg

Bilagor


 Sök reservdelar till denna produkt 

 Tillbaka