Vela Assist sadelstol inkl ergo-armstöd

En sadelstol med flexibla justerbara armstöd för exempelvis tandläkare

Art.nr: 80146

I vårt sortiment har vi några artiklar som vi inte tillverkar själva. Vela är en dansk tillverkare av kvalitetsstolar, som funnits sedan 1935.

Vela Assist med tilläggsnamnet "Dental" är en kombination av sadelstol med ryggstöd samt de multi-justerbara ErgoRest-armstöden.

Sadelsitsen och ryggstöder tryggar en god sitt-ergonomi. Sitsens utformning främjar naturlig ryggkontur och öppen, aktiv höftvinkel.

Det unika ErgoRest-armstöd ger stöd och lindrar muskelspänningar i armar, axlar och nacke när du arbetar med armarna utsträckta. De stöder armarna samtidigt som de ger fri rörlighet i horisontellt plan.Det smala, ergonomiska ryggstödet ger optimal support samtidigt som det tillåter fri rörlighet runt rygg och axlar. Sadelstolen med tilt stöder en framåtlutad sittställning med öppen höft vinkel, vilket gör det lätt att komma nära patienten. Fotmanövrerad höjdjustering frigör händerna och upprätthåller sterilitet.

Fot
I aluminium, Ø 64,5 cm.

Ryggstöd
22x29 cm. S150-ryggstödet är ett ergonomiskt kurvat, smalt ryggstöd som ger fri rörlighet för rygg, axlar och armar. Ryggstödet ger god sittkomfort vid långvarigt arbete.

Hjul
50 mm dubbelhjul

Höjdreglering
Höjd 48-67 cm via fotkontroll.

Rengöring/desinfektion
Alla stolar från VELA är designade så att de uppfyller alla sjukvårdens högt ställda krav på rengöring och desinfektion. För optimal hygien är alla ytor enkla att torka/desinficera, även stolens undersida. Ryggstöden har en list som förhindrar att smuts ansamlas. Stolarnas design med rengöringsvänliga ytor utan veck gör det enkelt att hålla stolen ren och desinficerad. Alla delar på stolarna tål desinfektion med t ex alkohol eller klor vid rekommenderade koncentrationer och blandningsförhållanden.

Konstläder
Flertalet färger finns för samma pris, se färgkarta. Konstlädret Compound uppfyller alla sjukvårdens höga rengöringskrav, det tål medel med 70-85% alkohol samt klordesinfektion (aktivt klor vid 1000-1200 ppm). Efter desinfektion, avtorka med kallt, rent vatten. Samtidigt har Compound en snygg yta som inte blir hal eller svettig att sitta på vid långtidsarbete.Mått och maxvikt
Höjd 48-67 cm
Säte 43x35 cm
Armstöd dyna 10,5x14 cm
Armstödets höjdreglering 0-30 cm
Ryggstöd 22x29 cm
Max användarvikt 125 kg

Offert
Vi skickar dig gärna en offert. Knappen "Lägg i offertkorgen" kan användas för de artiklar på hemsidan som du vill ha offert på. Offerten, som skickas per e-mail om inget annat anges, är helt kostnadsfri. Du binder dig inte till någonting. När du valt önskade produkter för offerten, gå till "Offertkorg" där namn, e-mail och kundslag (landsting, kedja, privatperson) anges. Offert skickas oftast samma dag eller vardagen efter.
Önskad färg konstläder:
Storlek sadelsäte:
  Lägg i offertkorg  


 Sök reservdelar till denna produkt 

 Tillbaka