Hälavlastare, Small

För den med utvecklat eller begynnande trycksår på hälen.

Small (upp till storlek 39)


Art.nr: 060004S

Maxxcare Heel Pro Evolution är en hälavlastare som erbjuder fulländad komfort och effektiv tryckavlastning i hälområdet för patienter med hög risk att utveckla trycksår.

För patienter med trycksår på hälarna kan Maxxcare vara ett effektivt komplement till behandlingen, eftersom den unika designen ger optimal tryckavlastning av hälarna, som rekommenderas i 2019 Europeiska riktlinjer (EPUAP 2019).Reducering av tryck och skjuvning på hälarna.
Det är mycket viktigt i den kliniska planeringen och praxis att hålla fokus på minskning av trycket och skjuvkrafter på patientens hälar. Den bakre prominenta delen av hälen är orsaken till ökat tryck, även när man tillämpar ett tryckavlastande stöd (EPUAP 2019).

Baserad på Vicair® teknologi
Maxxcare är utvecklad av Vicair, känd för deras unikt designade tryckavlastningsdynor som innehåller den unika Vicair® Smartcell. Maxxcare erbjuder optimal omfördelning av tryck och positionering. Maxxcare består av ett extremt tålig lågfriktionsmaterial och ett mjuk material på insidan samt 4 inslutna luftceller.

Perfekt form och tryckfördelning
Maxxcare är enkelt och bekvämt, och kan användas av brukare i vilken position som helst. Hälavlastaren kan användas i liggande, sittande och gående kortare sträckor.

* Är lämplig att använda förebyggande för brukare med ökad risk för trycksår på häl och/eller ankel orsakat av tryck eller skjuvkrafter.
* Kan användas både i förebyggande av trycksår samt som hjälpmedel vid redan utvecklade trycksår.
* Minskar smärta under längre perioder av sängläge.
* Hjälper till att förhindra droppfot.
* Underhållsfri produkt som kan tvättas i maskin 60 grader.
* En produkt på marknaden som ger 100 % avlastning av hälen.

Offert
Vi skickar dig gärna en offert. Knappen "Lägg i offertkorgen" kan användas för de artiklar på hemsidan som du vill ha offert på. Offerten, som skickas per e-mail om inget annat anges, är helt kostnadsfri. Du binder dig inte till någonting. När du valt önskade produkter för offerten, gå till "Offertkorg" där namn, e-mail och kundslag (landsting, kedja, privatperson) anges. Offert skickas oftast samma dag eller vardagen efter.
  Lägg i offertkorg  

Fakta

För skostorlek 39 och mindre

Film


Bilagor


 Sök reservdelar till denna produkt 

 Tillbaka