Vela Samba 150 fotkontroll 48-67 cm

Utvecklad tillsammans med dansk tandläkare, med ett unikt, kort säte med rundade hörn och kraftigt vadderad front. Ryggstödet kan även användas som armstöd.

Art.nr: 80143-11

I vårt sortiment har vi några artiklar som vi inte tillverkar själva. Vela är en dansk tillverkare av kvalitetsstolar, som funnits sedan 1935.

Vela Samba 150 utvecklades tillsammans med den danske tandläkaren Herluf Skovsgaard. Stolen är ergonomisk och bekväm, den har ett unikt, kort säte med rundade hörn och kraftigt vadderad front.

Eftersom ryggstödet kan vinklas bakåt kan man även sitta åt "fel håll" och arbeta aktivt, samtidigt som armen som du arbetar med kan få stöd på ryggstödet.Sätet
Det korta sätet (46x32 cm) som kan tiltas framåt gör det enkelt för personalen att arbeta mycket nära sin patient. Sätet är uppbyggt av olika sorters skum, vilket ökar stabilitet och känslan av trygghet även när stolen tiltats framåt. Möjligheten att tilta sätet framåt ger en öppen-höft-vinkel, vilket möjliggör en aktiv, rak hållning.

Sätets rundade front främjar god blodcirkulationen i benen - även om du måste sitta länge.Ryggstödet
Det smala, ergonomiskt rundade ryggstödet (22x29 cm) ger ett optimalt stöd för ryggen. Genom dess design kan du röra armar, axlar, nacke och huvud fritt. Ryggstödet kan regleras i höjd såväl som framåt och bakåt.

Hjul
50 mm

Höjdreglering
Finns i intervaller 48-67 eller 55-81 cm. Se även modell med handkontroll.

Rengöring/desinfektion
Alla stolar från VELA är designade så att de uppfyller alla sjukvårdens högt ställda krav på rengöring och desinfektion. För optimal hygien är alla ytor enkla att torka/desinficera, även stolens undersida. Ryggstöden har en list som förhindrar att smuts ansamlas. Stolarnas design med rengöringsvänliga ytor utan veck gör det enkelt att hålla stolen ren och desinficerad. Alla delar på stolarna tål desinfektion med t ex alkohol eller klor vid rekommenderade koncentrationer och blandningsförhållanden.

Konstläder
Flertalet färger finns att välja mellan för samma pris se färgkarta. Konstlädret Compound uppfyller alla sjukvårdens höga rengöringskrav, det tål medel med 70-85% alkohol samt klordesinfektion (aktivt klor vid 1000-1200 ppm). Efter desinfektion, avtorka med kallt, rent vatten. Samtidigt har Compound en snygg yta som inte blir hal eller svettig att sitta på vid långtidsarbete.Mått och maxvikt
Fot 50 cm Ø
Säte 46x32 cm
Ryggstöd 22x29 cm
Max patientvikt 125 kg

Offert
Vi skickar dig gärna en offert. Knappen "Lägg i offertkorgen" kan användas för de artiklar på hemsidan som du vill ha offert på. Offerten, som skickas per e-mail om inget annat anges, är helt kostnadsfri. Du binder dig inte till någonting. När du valt önskade produkter för offerten, gå till "Offertkorg" där namn, e-mail och kundslag (landsting, kedja, privatperson) anges. Offert skickas oftast samma dag eller vardagen efter.
Önskad färg konstläder:
  Lägg i offertkorg  


 Sök reservdelar till denna produkt 

 Tillbaka