Vela XL Bariatrisk arbetsstol

Robust arbets- och kontorsstol för max 200 kg

Art.nr: 5025

Som den första tillverkaren i världen lanserar VELA en arbetsstol riktad mot användare upp till 300 kg. Människor med svår övervikt har nu möjlighet att vara självständiga och oberoende med hjälp av en välanpassad arbetsstol.

Velas bariatriska stolar är två mycket robusta stolar för 200 respektive 300 kg, den sistnämnda regleras elektriskt. Stolarna är extra förstärkta och har stora säten för att passa större patienter samt brukare som rör sig mycket på grund av exempelvis spasmer.

Alla delar av stolarna är konstruerade i mycket slitstarka material. Stabila armstöd och centralbroms gör det säkert att resa sig och sätta sig. Ergonomiskt säte och ryggstöd ger optimal sittställning.

Ett unikt bromssystem ger användaren en stabil arbetsplats. Lättrullande hjul och utrymme framför stolens fot ger användaren möjlighet att "gå sittande".

Höjdreglering
44-59 cm

Ryggstöd
38x43 cm, höj- och sänkbart

Säte
5025: 48x48 cm
5107: 72x50 cm

Rengöring/desinfektion
Alla stolar från VELA är designade så att de uppfyller alla sjukvårdens högt ställda krav på rengöring och desinfektion. För optimal hygien är alla ytor enkla att torka/desinficera, även stolens undersida. Ryggstöden har en list som förhindrar att smuts ansamlas. Stolarnas design med rengöringsvänliga ytor utan veck gör det enkelt att hålla stolen ren och desinficerad. Alla delar på stolarna tål desinfektion med t ex alkohol eller klor vid rekommenderade koncentrationer och blandningsförhållanden.

Konstläder
Flertalet färger tillgängliga för samma pris, se färgkarta. Konstlädret Compound uppfyller alla sjukvårdens höga rengöringskrav, det tål medel med 70-85% alkohol samt klordesinfektion (aktivt klor vid 1000-1200 ppm). Efter desinfektion, avtorka med kallt, rent vatten. Samtidigt har Compound en snygg yta som inte blir hal eller svettig att sitta på vid långtidsarbete.



Mått och maxvikt 5025
Höjd 44-59 cm
Säte 58x48 cm
Ryggstöd 38x43 cm
Max användarvikt 200 kg

Mått och maxvikt 5107
Höjd 44-59 cm
Säte 72x50 cm
Ryggstöd 38x43 cm
Max användarvikt 300 kg

Offert
Vi skickar dig gärna en offert. Knappen "Lägg i offertkorgen" kan användas för de artiklar på hemsidan som du vill ha offert på. Offerten, som skickas per e-mail om inget annat anges, är helt kostnadsfri. Du binder dig inte till någonting. När du valt önskade produkter för offerten, gå till "Offertkorg" där namn, e-mail och kundslag (landsting, kedja, privatperson) anges. Offert skickas oftast samma dag eller vardagen efter.
Önskad färg konstläder:
  Lägg i offertkorg  

Fakta

Mått
Höjd 44-59 cm
Säte XXX 58x48 cm
Ryggstöd 37x43 cm
Vikt 29 kg man / 37 kg el
Max användarvikt 200 kg

 Sök reservdelar till denna produkt 

 Tillbaka